Bardienst en wedstrijdtafel op zaterdag
Vrijwilligers zijn binnen iedere sportvereniging van onschatbare waarde. Van bestuurslid tot barmedewerker, van trainer tot commissielid of scheidsrechter: een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Bij MHC Leusden verwachten we dat alle leden en ouders/verzorgers van de (jongste) jeugdleden een steentje bijdragen; samen zijn we verantwoordelijk voor alle dienstverlening. En dus verzorgen we de bardienst en de wedstrijdtafel van de zaterdag ook met z’n allen. Dat is niet moeilijk, wel heel gezellig en je bent maar enkele keren per jaar aan de beurt.

Niet iedereen kent de afspraken rondom de bardienst/wedstrijdtafel even goed en daarom praten je graag even bij!

Wanneer heb je bardienst/wedstrijdtafel?
De verplichting om op zaterdag bardienst of wedstrijdtafel te draaien is gekoppeld aan een team. Waarbij de ouders van onze (jongste) jeugdleden die verplichting voor hun kinderen invullen – die staan tenslotte op het veld! De planning wordt gemaakt zodra het wedstrijdsecretariaat klaar is met de indeling van de wedstrijden. Want daardoor is het mogelijk om teams voor een dienst in te delen in het tijdsblok dat ze moeten spelen. Dus als de wedstrijd van een team om 10:30/10:45 uur begint, dan wordt het team gekoppeld aan het tijdblok 10:00 - 12:00 uur. Hartstikke handig, want dan hoef je er niet nog een keer apart voor naar de club!

Hoe wordt je geïnformeerd?
Door [email protected] worden niet alleen de teams, maar ook gelijk de ouders van de teams ingedeeld – zo zorgen we ervoor dat dit niet ook nog op de schouders van de teammanagers terecht komt. De ingedeelde teams én ouders worden van de betreffende dienst(en) per mail op de hoogte gebracht én het staat in ieders agenda in de club-app / LISA Team. Zo kán je dus eigenlijk niet ontgaan dat je voor een bardienst of wedstrijdtafel bent ingedeeld.

Bardienst/wedstrijdtafel ruilen
Het kan natuurlijk best eens voorkomen dat je niet op de club kunt zijn op het moment dat je bent ingedeeld. No problem, maar dan neem je zélf contact op met de andere ouders van het team van je kind om de dienst te ruilen. Nogmaals: de verplichting om op zaterdag bardienst of wedstrijdtafel te draaien is gekoppeld aan een team en een team = ‘een groep samenwerkende mensen’…. en daar horen ook de ouders van onze (jongste) jeugdledenbij.

Dus: niet aanwezig kunnen zijn betekent zelf oplossen. Het betekent niet: terugleggen bij de planning of de teammanager of - ongetwijfeld een overbodige open deur – al helemaal geen ‘no show’! Dat is ook niet nodig – met een beetje moeite en goeie wil is altijd alles samen oplosbaar.

En als je nou al ánder vrijwilligerswerk doet op de club?
Voor de coach of teammanager van het ingedeelde team is het natuurlijk lastig om achter de bar of wedstrijdtafel te staan terwijl het team op het veld staat. En er zijn meer mensen op de club die al vrijwilligerswerk doen. Deze personen houden we vrij van de bardienst of wedstrijdtafel. Ofwel:

We roosteren je uit van de bardienst/wedstrijdtafel als je in LISA geregistreerd staat als vrijwilliger voor het huidige seizoen (2018-2019).
Dat zijn dan bijv. coaches, managers, bestuurs- en commissieleden.

We gaan ervan uit dat we de bardienst en wedstrijdtafel op zaterdag met elkaar kunnen fixen. Samen het plezier van de vereniging, betekent ook samen de schouders eronder. Als we allemaal een taak oppakken blijft het voor iedereen leuk en behapbaar!