VOG aanvragen
Wij vinden het belangrijk dat al onze leden veilig zijn en zich veilig voelen op onze vereniging. Ben je 16 jaar of ouder en werk je direct met minderjarigen of met leden met een verstandelijke beperking? Dan zullen wij je met ingang van seizoen 2018-2019 om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vragen.

Wat moet je daarvoor doen?

Onze ledenadministratie vraagt de VOG voor jou aan. Zij beginnen daar in augustus mee.

Nog dezelfde dag ontvang je dan een mailtje van het Ministerie van Justitie en Veiligheid met een aanvraagcode. De enige handeling die jij vervolgens moet verrichten is inloggen met je DigiD en de code invoeren ter bevestiging. Dat kost qua tijd minder dan een minuut!

LET OP: De aanvraagcode het Ministerie van Justitie en Veiligheid is 30 dagen geldig dus het is zaak dat je binnen die 30 dagen de bevestiging geeft. Na 30 dagen vervalt de aanvraag en moet de ledenadministratie een nieuwe aanvraag indienen.

De VOG wordt vervolgens al snel per post aan jou toegezonden. Omdat wij deze als fysiek document (moeten) bewaren (het document zelf – met logo en watermerk – garandeert de echtheid) verzoeken wij je het document bij de ledenadministratie in te leveren door ‘m op te sturen naar:
MHC Leusden | t.a.v. de Ledenadministratie | Postbus 325 | 3830 AJ Leusden.

De VOG is 3 jaar geldig en wordt door ons bewaard in onze ledenadministratie. Alleen de ledenadministratie, onze secretaris en de secretaris van de vrijwilligerscommissie hebben toegang tot deze gegevens.
De ledenadministratie bewaakt wanneer de VOG’s verlopen en vraagt dan – indien nog aan de orde – een nieuwe aan. Ook zorgt de ledenadministratie dat – indien van toepassing – een VOG wordt aangevraagd voor nieuwe vrijwilligers.

Aan het aanvragen van de VOG zijn geen kosten verbonden.