Leusden Heren1

Eén van de twee topteams van MHC Leusden is de mannenploeg Heren1, ook wel bekend als 'de Schammervlammers'! Zij spelen 1e klasse D en de ambitie voor seizoen 2020-2021 is om zich daar te handhaven.

De selectie van Heren1 bestaat uit een gezonde mix van jonge en wat oudere spelers met, zoals zij zelf zeggen, 'een gezonde prestatiedrang'. Het is een (h)echt vriendenteam dat in z'n geheel bestaat uit door MHC Leusden zelf opgeleide spelers. Naast het jaarlijkse voorbereidingsweekend in augustus en een teamweekend in februari traint de selectie 2x per week. Bovendien geven de mannen zelf ook training, organiseren zij toernooien en ons beroemde, jaarlijkse CD-kamp!

Kom je onze Schammervlammers aanmoedigen?!
Geen topteam zonder 12e man! De wedstrijden van Leusden Heren1 zijn elke keer weer spannend en leuk om naar te kijken en bovendien is het op zondagmiddag heel gezellig op de club en vaak combineren we de wedstrijden van Heren1 bovendien met een TD ((Thé Dansant). Kortom, er zijn heel veel goede redenen om onze Schammervlammers op de zondag om 14.45 uur te komen aanmoedigen op MHCL; je bent van harte welkom!De selectie van Heren1 bestaat uit:

Rob Grijpink en Yoon Sil Schaeffer verzorgen als managers alle organisatorische uitdagingen rondom Heren1.

We stellen de mannen graag even voor!


Tobias van Midden is met rugnr. 1 de keeper van Heren1. In het veld wordt hij eigenlijk nooit Tobias genoemd, maar altijd Toby. Hij speelt sinds 2009 bij MHC Leusden en dit seizoen voor het eerst in Heren1. Tobias is geboren in 2002, woont in Leusden en doet de MBO-opleiding manager retail. Naast hockeyen wil hij in zijn vrije tijd gewoon lekker ontspannen of een serie kijken.


Lucas van de Wielen (rugnr. 2, bijnamen Luc, Lurk, Lukaku) is voorstopper of speelt midden. Hij hockeyt sinds zijn 5e jaar en speelt sinds seizoen 2019-2020 in Heren1. Lucas is geboren in 2001, woont in Leusden en houdt van flaneren, chillen, biertjes drinken en sporten. Quote van Lucas: "Buffeltje word je niet zomaar."


Max Mortier (achterin, rugnr. 3, bijnaam Maxie) hockeyt sinds 2018 bij MHC Leusden en sinds datzelfde jaar ook in Heren1. Max is geboren in 1994, woont in Amersfoort en werkt met kinderen met een beperking of stoornis. In zijn vrije tijd hangt hij het liefst op de bank en hij houdt van koken en biertjes drinken. Zijn ambitie voor dit jaar is om een heel seizoen te kunnen spelen in Leusden Heren1 want dat is door een schouderoperatie en de coronacrisis tot nu toe nog niet gelukt.


Niels Kocks (spits, rugnr. 4, bijnaam Nellie) speelt al vanaf zijn jongste jeugd bij MHC Leusden. Seizoen 2020-2021 wordt zijn 6e jaar in Heren1. Niels is geboren in 1998, woont en studeert in Utrecht. Wat hij in zijn vrije tijd doet 'hangt ervan af van hoe laat het is'....


Sem Grijpink (spits, rugnr. 6, bijnamen Som en Lord) is geboren in 2001 en hockeyt al bij MHCL sinds zijn 5e. Seizoen 2020-2021 is zijn tweede jaar in Heren 1. Sem woont in Leusden, studeert, doet naast hockey ook aan fitness en houdt van een lekker biertje dirnken met vrienden in de avond. Sem's mooiste sportmoment is het duel tussen Ajax en Feyenoord in 1983 dat Ajax won met 8-2!


Charles Meijer (links- of rechtshalf, rugnr. 7) is ongeveer in 2005 bij de F'jes begonnen en speelt sinds 2016 in Heren1. Hij is geboren in 1998, woont in Leusden en studeert in Utrecht. Naast hockey speelt Charles graag graag bord- en computerspellen met vrienden en familie, volgt hij verschillende sporten en is hij vaak bezig met een serie of film. Charles: "Je spreekt mijn naam uit zoals de voornaam van een vliegveld in Parijs, maar als je de naam van de Engelse kroonprins of de bijnaam van een stille Britse komiek met een bolhoed en een snorretje op het veld voorbij hoort komen wordt dezelfde persoon (ik dus) bedoeld..."


Michael Smilde (verdediging, rugnr. 8) is begonnen bij de F'jes van MHC Leusden. Dit is zijn 2e seizoen in Heren1. Michael is geboren in 1998, woont in Leusden en studeert electrical engineering in Utrecht. In zijn vrije tijd is hij vaak met vrienden en gaat hij naar de sportschool. Het zaalkampioenschap met Heren1 in seizoen 2019-2020 is zijn mooiste sportmoment ("met een mooi aandenken als bewijs toen ik de stick van Lars Glismeijer op mijn voorhoofd kreeg").


Ron van Zandbrink (rechtsachter, rugnr. 9, bijnaam Ron Beton) speelt al sinds 2015 in Heren1. Hij stamt uit bouwjaar 1997, woont in Stoutenburg en is boer. Naast het hockeyen en boeren kijkt hij in zijn vrije tijd graag series. Zijn mooiste sportmoment is de kampioenswedstrijd van Heren1 in seizoen 2017-2018. Quote van Ron: "Niet geschoten is altijd mis."


Joost Bakker (aanvaller, rugnr. 10) speelt sinds seizoen 2019-2020 in Heren1. Joost is geboren in 2001, woont in Leusden, gaat overdag naar school en houdt in zijn vrije tijd van gymmen, met vrienden afspreken en bieren.


Thomas Bakker (middenvelder, rugnr. 11, bijnaam Bakker) speelt sinds 2018 in Heren1. Hij is geboren in 1998, woont in Amersfoort, is overdag student en 's avonds alles behalve dat. Zijn favoriete sportmoment is de aansluitingstreffer van Robert Kemperman in de hockeyfinale van het EK 2017. Quote van Thomas: "Bakker pass die bal 's."


Ralph Rutgers (rugnr. 12) speelt meestal links of rechtsbuiten. Hij hockeyt bij MHCL sinds zijn 7e en voor het tweede jaar in Heren1. Ralph is in 2000 geboren, woont in Amersfoort en zit in het 3e jaar van zijn HBO-opleiding. Daarnaast werkt hij bij InShared. Naast hockeyen (sporten) spreekt hij in zijn vrij tijd graag met vrienden af, houdt hij van lezen en van af en toe gamen.


Mees Cardinaal (spits, rugnr. 14) speelt dit jaar zijn 2e seizoen in Leusden Heren1. Hij is geboren in 2000, woont en studeert in Utrecht en houdt van borrelen. Zijn ambitie: als hockeyer ooit fit te worden....


Tom Hilderink (rugnr. 15) is vrije verdediger (of 'centraal achterin') en speelt al sinds seizoen 2011 - 2012 in Heren1. Hij is geboren in 1992, woont in Amersfoort en werkt als projectontwikkelaar bij Maarsen Groep. Tom houdt van koken, uit eten gaan, borrelen, skiën, wandelen en fietsen. Wat echt leuk is: "Dit seizoen hockey ik in Heren1 met 7 jongens die ik training heb gegeven en heb gecoacht toen ze in JD1 en JC1 zaten!"


Maarten Kraakman (rechts midden, rugnr. 16) hockeyt sinds 2008 en speelt dit seizoen voor het eerst in Heren1. Hij is geboren in 2002, woont in Amersfoort en gaat daar naar school. In zijn vrije tijd spreekt hij het liefst met vrienden af. Het leukste sportmoment 'ever' is voor Maarten de laatste minuut van de wedstijd Leusden JA1- Zwolle JA1!


Mac van den Ende (achter, rugnr. 18) hockeyt sinds zijn 4e bij MHC Leusden. Dit is zijn 1 jaar in Heren1. Mac is in 2002 geboren en woont in Leusden. Hij volgt een opleiding aan de sportacademie Bokkeduinen in Amersfoort en werkt als bezorger bij Hong Kong. Hij houdt van chillen met vrienden, feestjes en met vrienden naar het strand. Zijn mooiste sportmoment: "dat we Zwolle-uit hebben gewonnen waardoor we super A gehaald hebben!"


Lars Glismeijer (achter en middenveld, rugnr. 19) hockeyt sinds zijn 4e bij MHC Leusden en heeft in de C- en B-lijn bij sv. Kampong gespeeld. Dit seizoen is zijn 1e jaar in Heren1. Lars is geboren in 2002, woont in Leusden en houdt van chillen, bier drinken en feesten. Quote van Lars: "We love mardy".


Bob Stork (rugnr: 20) speelt op het middenveld of 'ergens voorin' en is naar eigen zeggen 'liever lui dan moe'.  Hij heeft in de jeugd bij meerdere clubs gehockeyd en speelt (met uitzondering van seizoen 2019-2020) sinds 2016 in Heren1. Bob is geboren in 1997, woont in Leusden en studeert Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de HvA en houdt ervan een biertje te drinken met vrienden.


Micky Fisser (rugnr: 23) startte zijn hockeycarrière bij de F-jes van MHC Leusden, maar stopte na de A-lijn met hockey. Na een jaar keerde hij terug op het veld; in Heren1, waar hij vervolgens 3 jaar speelde. Daarna stopte hij weer 3 jaar, maar 'sinds corona' heeft hij weer tijd voor hockey en daarom is hij wederom teruggekeerd in Heren1! Micky is geboren in 1995 en woont in Amerfoort. In het dagelijkse leven is hij drummer en daardoor heeft hij niet zoveel vrije tijd, maar door corona ligt alles stil en is hij veel aan het gamen.

Begeleiders:

  • Jeroen Glismeijer (pionnendrager van de baas) is geboren in 1971, begon zijn hockeycarrière in JC5 van MHCL en was jaren later in verschillende seizoenen de keeper van Heren1. Jeroen woont in Leusden en is eigenaar van Autarkia Bewindvoering. Naast hockeyen houdt hij van mountainbiken, af en toe klein biertje doen en in de winter lekker skiën. Zijn bijnaam? "Aangezien er nu 2x een Glis rondloopt bij H1 zal het wel 'ouwe' worden..."
  • Rob Grijpink (manager) is directeur/eigenaar van Flexurity BV. Naast manager is hij ook supporter van Heren1! In zijn vrije tijd klust hij graag in en om het huis, houdt hij van watersport in de zomer en snowboarden in de winter. Zijn favoriete sportmoment is de kampioenswedstrijd van Feyenoord met Dirk Kuyt en de wedstrijd Nederland – Spanje die in 5-1 eindigde...

  • Yoon Sil Schaeffer (manager) is sinds 2019 de steun en toeverlaat van Heren1. Zij is geboren in 1971, woon in Leusden en is in het dagelijks leven verzuimspecialist op een HR-afdeling. Naast het vertroetelen van H1 doet zij in haar vrije tijd een opleiding Koreaans, is zij vrijwilliger bij LHV en mag ze graag koken en tv kijken. Haa rmooiste sportmoment: het EK voetbal in 1988. Een typische Yoon-uitspraak: "Als je iets vraagt kun je als antwoord 'nee' krijgen."
Op de hoogte blijven?
Je kunt Leusden Heren1 volgen via Facebook en Instagram.
Publicaties over Leusden Heren1: