Coronaprotocol MHC Leusden

In de persconferentie van juni 2021 zijn er versoepelingen aangekondigd door de overheid; ook senioren mogen weer (competitie)wedstrijden tegen teams van andere verenigingen spelen. Daarnaast is de mondkapjesplicht in binnenruimten afgeschaft en zijn ook de regels voor de horeca weer aangepast.  Dat is heel fijn, maar betekent niet dat alles weer ‘gewoon’ is, want het coronavirus is nog niet verdwenen. We moeten er zorgvuldig voor blijven waken dat we ieders gezondheid en veiligheid borgen. Dit protocol is herzien naar aanleiding van bovenstaande versoepelingen.

Dat kunnen wij alleen samen met jullie!
We hebben op onze club maatregelen genomen die besmetting moeten voorkomen, maar die zijn alleen effectief als we die allemaal naleven. We doen dan ook een dringend beroep op jullie; houd je aan die afspraken! Aan coaches, managers en teamcaptains vragen we ook nadrukkelijk om toe te zien op de naleving van de regels op én buiten het veld.

De kern van het protocol
Alle maatregelen en afspraken die in verschillende situaties van toepassing zijn bij onze club vanaf 20 augustus 2021 kun je lezen in het coronaprotocol voor MHC Leusden op onze website maar we vatten de kern hier samen:
  • Elke speler, begeleider, ouder, toeschouwer, vrijwilliger registreert zich bij elk gezoek aan onze club > zie Bezoekersregistratie MHC Leusden. Daarmee bevestig je dat je geen coronagerelateerde klachten hebt en dat we jouw persoonsgegevens, indien nodig, met de GGD mogen delen.
  • In geval van twijfel; laat je testen bij de GGD of doe een zelftest!
  • Publiek is bij wedstrijden en trainingen is weer toegestaan, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en waar mogelijk gebruik makend van zitplaatsen.
  • Ons terras is weer geopend.
  • De bar is geopend en er mag ook weer aan de bar besteld worden (in plaats van bediening op het terras).
  • Volg altijd de aanwijzingen van de coronabegeleiders/barmedewerkers of bestuursleden op!
De basisregels zijn en blijven het allerbelangrijkst!
  • Blijf thuis als jij of iemand in jouw huishouden/gezin (ook milde!) verkoudheidsklachten hebt en laat je zo snel mogelijk testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan.
  • Ben je 18 jaar en ouder: houd buiten het sportveld 1,5 meter afstand van anderen.
    • Kinderen tot 12 jaar hoeven onderling en t.o.v. volwassenen geen afstand te houden.
    • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar wel tot volwassenen.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek het bezoek aan de club.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Vermijd drukte.
  • En vooral: gebruik je gezond verstand!

Specifieke regels en afspraken in specifieke situaties
Alle maatregelen en afspraken die in verschillende situaties van toepassing zijn bij onze club vind je door op de linkjes hieronder te klikken:

Coronadienst en -begeleiders
  1. De coronabegeleider helpt iedereen die de club bezoekt bij de naleving van de regels, bijv. door mensen te attenderen op wat wel en niet kan en als aanspreekpunt te fungeren. Hij of zij is alert op wat er gebeurt en spreekt, indien nodig, mensen aan op hun gedrag.
  2. Als de club open is moet er altijd minimaal één coronabegeleider aanwezig zijn.
  • Deze coronadienst wordt doordeweeks ingevuld door de Technisch Staf.
  • De zaterdag vullen we in met een vrijwilligersinzet voor leden en ouders; ieder team regelt hierbij een eigen coronabegeleider.
  • Van de teams die op zondag spelen teams verwachten wij dat elk team zelf één begeleider aanwijst die – herkenbaar in een geel hesje – op de club aanwezig is om toezicht te houden op de naleving van de regels door het eigen team en de tegenstander.
Heb jij 'coronadienst'? Je vindt handige adviezen en instructies onderaan de pagina met het coronaprotocol op onze website!
Registratie bij bezoek aan MHC Leusden
  • Elke bezoeker (dus spelers, begeleiders, ouders, vrijwilligers, tegenstanders, toeschouwers, kortom, iedereen) registreert zich bij elk gezoek aan onze club > zie Bezoekersregistratie MHC Leusden.
Daarmee bevestig je dat je geen verkoudheidsklachten hebt en dat we jouw persoonsgegevens, indien nodig, met de GGD mogen delen.

• Onze kleedruimtes en douchevoorzieningen zijn weer open.
Tijdens de training en/of wedstrijd
  • Gebruik alleen je eigen materialen (shirts, stick, scheenbeschermers, bidon en bitje). Scheidsrechters; vergeet dus ook niet je eigen scheidsrechtersfluitje mee te nemen!
  • Het is verboden om je neus te ledigen en/of te spugen op het veld.
  • Ballen worden alleen door de trainer aangeraakt, spelers raken de bal alleen met de stick aan. Ander trainingsmateriaal, zoals bijv. pilonnen, wordt alleen door trainer aangeraakt.
  • Het wordt aangeraden om zo veel mogelijk een eigen, persoonlijk cornermasker te gebruiken. Is dit niet mogelijk, plaats dan achter het doel een desinfecterende alcohol spray waarmee de maskers ontsmet kunnen worden. Dit kan tijdens wedstrijden bijvoorbeeld een taak voor de wisselspelers zijn.
  • We verzoeken trainers, coaches en begeleiders erop toe te zien dat zij en spelers van 18 jaar en ouder (en de spelers onderling) 1,5 meter afstand houden tijdens het inlopen, de warming-ups en in de dug-out.
We wensen je veel hockeyplezier!