Jongens B3 - MMHC Voordaan JB4: 6 - 1

Gespeeld op: 19-9-2020

Vandaag een op papier makkelijke wedstrijd tegen de nummer laatst, Voordaan. Maar we scoorden pas in het tweede kwart dus zo makkelijk was het ook weer niet. Uiteindelijk een souvereine overwinning behaald: 6-1.

1e kwartier hebben we in 4-3-3 opstelling gespeeld (Voordaan speelde ook in 4-3-3) maar vanaf het 2e kwartier zijn we teruggeschakeld naar het vertrouwde 4-4-2 en meteen kregen we weer grip op het middenveld. De boys lieten de bal goed rondgaan en we wisten steeds de vrije man te vinden. Mooi om te zien dat de jongens het vertrouwen hebben dat ze in staat zijn om een tegenstander 'stuk' te spelen door in formatie te blijven spelen. We weten dat we daarmee altijd in het 3e en 4e kwart de kansen krijgen om toe te slaan.

Vooraan maakte het ons wel lastig door steeds 3 man ver voorin te houden. Ze accepteerden blijkbaar dat wij het middenveld in handen mochten hebben en ze hadden achterin een grote aanvoerder rondlopen die prachtige lange passen kon geven naar de voorhoedespelers.

Stijn speelde vandaag een hele goede wedstrijd door als voorhoedespeler steeds goed naar binnen te knijpen en in de ruimte aanspeelbaar te zijn. Met beurtelings Sytse en Flynn achter hem die het veld goed breed hielden, kon Stijn steeds achter de verdediging in de ruimte gaan lopen. Door de goede passes van Rein, Kevin en Simon konden we hiermee goed diepte creëren.

Aandachtspunten

• Blokkeren van de pass-lijn
    De tegenstander mocht steeds vrijuit de lange pass geven van achteruit naar de voorste spelers. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen we steeds minder deze pass-lijn blokkeren zodat ze toch nog best een paar keer gevaarlijk konden worden. Wij spelen 4-4-2 dus we zouden elke pass-lijn moeten kunnen blokkeren

• Strafcorner