Leusden Dames1

Bij MHC Leusden hebben we twee topteams en een daarvan is Dames1, volgens hun coach 'een echte vechtmachine'! Zij spelen 2e klasse D en de ambitie voor seizoen 2020-2021 is om daar te eindigen in de top 5 en te promoveren naar de 1e klasse.

De selectie van Dames1 bestaat uit jonge, gedreven meiden die al bijna hun hele leven bij MHC Leusden hockeyen. Naast hard werken vinden zij gezelligheid net zo belangrijk en dus zorgen ze voor een goede balans daarin. De dames trainen elke woensdag en vrijdag van 18.30-20.30 uur en zijn elke zondag bij de thuiswedstrijden van Leusden Heren1 langs de lijn te vinden onder het genot van een lekker biertje!
Een groot aantal van de D1-speelsters helpt elk jaar bij de organisatie en begeleiding van een 'pronkstuk' van de club; het CD-kamp in oktober. Daarnaast organiseren zij als team jaarlijks een veldclinic en/of zaalclinic voor de jeugd.

Je bent van harte welkom om Leusden Dames1 te komen aanmoedigen!
De meiden van Dames1 zitten in een uitdagende maar leuke poule in de 2de klasse. Het niveau van de verschillende teams ligt dicht bij elkaar. Dit zorgt ervoor dat elke wedstrijd spannend is en leuk is om naar te kijken. Wil je zien hoe onze keep de meest geweldige reddingen laat zien, de verdediging alle ballen afpakt, de middenveldsters alle speelsters het bos insturen en de spitsen de meest fantastische goals maken??! Dan zit er niks anders op dan deze kanjers elke zondag om 12.45 uur te komen aanmoedigen op MHCL!



De selectie van Dames1 bestaat uit:
De coach/trainer van deze selectie is Jeroen van der Flier.
Petra Arlar en Salina Rietdijk verzorgen als managers alle organisatorische uitdagingen rondom Dames1.

We stellen de dames graag even voor!


Hanneke Dijkhuis (rugnr. 1, keeper) speelt sinds haar 6e bij MHC Leusden en sinds seizoen 2019-2020 in Dames1. Zij is geboren in 2001 in Amersfoort. Hanneke woont sinds ruim een jaar op kamers in het prachtige Utrecht waar zij Life Sciences (Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek) studeert aan de Hogeschool Utrecht. Komend jaar doet zij een bestuursjaar van de bijbehorende studievereniging Uranymus. Daarnaast is ze vaak op feestjes of borrels met vrienden te vinden, houdt ze enorm van koken en is ze natuurlijk te vinden op het hockeyveld! Hanneke's motto: "Just do it! Als keeper heb je geen tijd om na te denken. Niet twijfelen, maar gewoon doen!"


Merel Besseling (rugnr. 2, achter of midden) hockeyt sinds haar 6e jaar bij MHC Leusden en speelt seizoen 2020-2021 voor het eerst in Dames1. Zij is geboren in 2002, woont in Leusden en studeert psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. In haar vrije tijd is ze graag en veel op de hockeyclub, want zij coacht en traint MD1. Daarnaast spreekt ze graag af met vriendien om leuke dingen te gaan doen!


Chanou van Kalleveen (rugnr. 3, spits) speelt sinds de E'tjes bij MHC Leusden en sinds seizoen 2018-2019 in Dames1. Zij is geboren in 2000, woont in Leusden en zit in het laatste jaar van de opleiding Communication & Multimedia Design. Ze is coach van JB1. Haar favoriete vrije tijdsbesteding is een glas wijn drinken met vriendinnen. Chanou: "Op het veld kun je mij vaak herkennen aan mijn twee verschillende hockeysokken.... op de een of andere manier kan ik thuis nooit twee dezelfde vinden!"


Lola van den Hengel (rugnr. 4, speelt midden en voor) wordt ook wel 'Lo' genoemd. Zij is geboren in 1999, woont in Leusden, hockeyt sinds haar 6e bij MCHL en zit dit seizoen al voor het 4e jaar in Dames1! Lola loopt momenteel stage in het UMC Utrecht als vierdejaars student verpleegkunde. In haar vrije tijd spreekt ze het liefst af met vrienden onder het genot van een alcoholische versnapering. Verder kan ze erg genieten van lekker eten en verzorgt zij dus ook graag de bittergarnituur na de wedstrijd... Haar favoriete sportmomenten zijn de bekerwedstrijden en niet te vergeten de feestjes die daarop volgen! Quote van Lola: "Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat."


Gwen Oudesluys (rugnr. 5, laatste vrouw) hockeyt al van kleins af aan. Ze begon bij AMHC en kwam rond het einde van de E- / start van de D-lijn naar MHC Leusden. Seizoen 2020-2021 is haar eerste seizoen in Dames1. Gwen is geboren in 2002, woont in Amersfoort en werkt fulltime in een bar in de binnenstad. In haar vrije tijd gaat ze het liefst sporten of een terrasje pakken met vrienden. Typische eigenschap van Gwen: de schijnpass!


Britt Maassen (rugnr. 6, positie: rechts achter) hockeyt al 13 jaar bij MHC Leusden en dit sinds seizoen, 2020-2021, voor het eerst in Dames1. Zij is geboren in 2001, woont in Leusden en studeert Toegepaste Psychologie in Deventer. Daarnaast werkt ze als cassière bij Albert Heijn in Amersfoort. In haar vrije tijd pakt ze graag een terrasje en luistert ze naar muziek. Britt: "Omdat er twee 'Britten' in het team zijn noemen ze mij ook wel Maassen of Grote Britt!"


Britt Kuipéri (rugnr. 7, positie: links midden) hockeyt sinds haar 6e bij MHC Leusden. Seizoen 2020-2021 is haar twee jaar bij Dames1. Britt is geboren in 2001, woont in Leusden en studeert Communicatie in Amsterdam. Ze is coach van JB1. In haar vrije tijd pakt ze het liefst een terrasje of series binge watchen. Britt: "In het veld noemen ze mij Briddols of Kleine Britt en mijn typische eigenschap is dat ik nogal lomp ben en nogal's val.....".


Laura Arlar (rugnr. 8, spits) is de stuiterbal van het team en zorgt voor een hoop gezelligheid. Maar hockey neemt ze serieus en kan ze goed, want ze hockeyt sinds haar 6e bij MHC Leusden en seizoen 2020-2021 wordt al haar 5e jaar in Dames1. Laura is geboren in 1999 en woont in Achterveld. Ze heeft diermanagement gestudeerd, gevolgd door een opleiding tot paraveterinair dierenartsassistent, beide aan het Aeres MBO in Barneveld. Ze zit nu in het laatste jaar van haar opleiding. In haar vrije tijd is Lola veel met dieren bezig en met vrienden op stap. Samen met Sophie coacht zij MB1. Laura: "Mijn mama, Petra, is de manager van ons team, die ons verzorgt als we 'pijn en honger' hebben!"


Beau den Hartog (rugnr. 9, positie: links achter) hockeyt sinds 2005 bij MHC Leusden en voor het 3e jaar, sinds seizoen 2017-2018, in Dames1. Zij is geboren in 2000 en woont in Leusden. Beau studeert Communicatie en werkt als tandartsassistente in een tandartspraktijk. In haar vrije tijd pakt ze het liefst een terrasje met vriendinnen of volgt ze een leuke serie. Quote van Beau: "Liever te dik in de kist dan een feestje gemist!"


Salina Rietdijk (rugnr. 10, positie: middenveld) hockeyt al van kleins af aan bij MHC Leusden. Ze is geboren in 1997, woont in Amersfoort en studeert aan de Universiteit van Utrecht. Naast studeren en trainen kijkt ze fanatiek naar series, zoals Peaky Blinders, The Crown & Suits, maar kijkt er zelden eentje helemaal af.
Salina's favoriete quote is "the enemy of my enemy is my friend", haar favoriete film is Scarface & Deadpool II en haar favoriete snack is Engelse drop. Ze geeft elke plant die ze koopt een voor- en achternaam en ook al geeft ze het meeste van haar geld uit aan nieuwe kleding, ze draagt het liefst haar joggingbroek!


Indira van Löben Sels (rugnr. 11, positie: verdediging) speelt sinds 2006 bij MHC Leusden en sinds 2018 in Dames1. Zij is geboren in 2000 en woont in Amersfoort. Indira studeert Oefentherapie Cesar aan de Hogeschool Utrecht en werkt daarnaast bij Albert Heijn. Haar bijnamen zijn Indra, Inni en Indi. In haar vrije tijd drinkt ze het liefst een drankje met vriendinnen. Haar typisch eigenschap? Indira: "Dat ik meestal te laat kom..... oeps!"


Hyun Jin Hoving (rugnr. 12, voorhoede) speelt al 13 jaar bij MHC Leusden. Zij speelt dit seizoen (2020-2021) voor het eerst in Dames1. Hyun Jin is geboren in 2001, woont in Leusden, studeert aan Schoevers en werkt in de horeca bij Jeroen's Paviljoen in Leusden en bij restaurant 't Lieve Vrouwtje in Amersfoort. In haar vrije tijd is ze het liefst met vrienden. Hyun - zoals ze meestal genoemd wordt - houdt van competitie, winnen en gezelligheid.


Rosalie van Dalen (rugnr. 14, spits) is het enige echte jonkie van het team. Zij is geboren in 2002, woont in Hoevelaken en hockeyt bij MHC Leusden sinds, wat we vroeger noemden, de Froggy’s. Rosalie speelt dit seizoen (2020-2021) voor het eerst in Dames1. Zij volgt de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener op het MBO Amersfoort en werkt daarnaast bij de Appie in Hoevelaken. In haar vrije tijd gaat ze het liefst..... hockeyen natuurlijk!


Mylena Rietdijk (rugnr. 15), binnen het veld 'My' genoemd, speelt al sinds seizoen 2017-2018 in Dames1. Momenteel staat zij helaas aan de zijlijn omdat zij haar kruisband heeft afgescheurd, maar hopelijk zien we haar in maart weer als voorstopper / laatste vrouw! Mylena is geboren in 1995 en woont in Amersfoort. Zij is afgelopen jaar afgestudeerd (Communicatie, Hogeschool Utrecht) en werkt nu bij Citymarketing Amersfoort. Hockeyen is echt Mylena's hobby en ze zou dat het liefst elke dag doen, maar daarnaast vindt zij het leuk om nieuwe restaurantjes te ontdekken met vriendinnen in de binnenstad en om met de hond te wandelen. My's lievelingskleur is.... oranje, ze kan héél slecht tegen haar verlies en haar grote voorbeeld is Sylvia Karres.


Kiki Beemsterboer (rugnr. 16, voorstopper) is geboren in 2000, woont in Leusden en hockeyt bij MHC Leusden sinds 2008. Kiki studeert verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht, waar ze graag ook zou gaan wonen! In haar vrije tijd geeft ze training op de club en op een hockeykamp en ze werkt soms in de zorg. In haar vrije tijd doet ze het liefst iets leuks en spontaans met vrienden. Ze heeft nogal veel bijnamen, variërend van Koko, KaiKai, Kiek tot Kieks. Haar leukste sportmoment was het 1e jaar in MA1: play-offs spelen op Schaerweijde en in de laatste minuten 1-1 tegen Houten scoren! Liki: "Helaas werden de shoutouts verloren, maar wat was dat een topervaring!" Kiki's typische hockeyeigenschap is dat ze altijd met haar stick aanwijst waar ze haar medespeelsters wil zien en de sportieve quote die ze van haar vader geleerd heeft is: 'zonder strijd geen victorie'.


Sophie Vis (rugnr. 17, rechtsmidden) is geboren in 2002 en woont in Leusden. Sophie: "Ik ben die speelster met die gele band om haar scheenbeschermer!" Sophie speelt sinds 2006 bij MHCL. In 2015 stapte ze over naar SCHC, maar na de jeugdlijn koos ze er in 2018 voor om weer in Leusden te komen hockeyen, waar ze ook gelijk instapte bij Dames1. Sophie zit in haar laatste jaar van de Pabo op de Marnix Academie. Zij staat op maandag en dinsdag voor groep 3/4 op basisschool het Kla4. In haar vrije tijd is ze graag samen met vriendinnen én ze coacht MB1, samen met Laura.

Begeleiders:



Jeroen van der Flier (1975, bijnaam 'Flier', rugnr. 13, positie: langs de lijn) speelt al sinds zijn 8e bij MHC Leusden. Hij woont in Leusden en na z'n werk en naast hockey is hij het liefst met zijn kids in de weer of gaat hij een potje golfen.



Petra Arlar (1970, positie: dug out!) is sinds 2006 lid van MHC Leusden en al sinds seizoen 2018-2019 de manager van Dames1. Ze heeft zelf een jaartje trimhockey gedaan maar kwam er al snel achter dat het teammanagen haar meer ligt. Dat deed ze jaren voor de teams van haar dochters Barbara en Laura en doet ze nog steeds met veel plezier!
In het dagelijks leven is Petra directiesecretaresse bij een heel mooi bouwbedrijf (Wessels) in Zeist.

Op de hoogte blijven?
Je kunt Leusden Dames1 volgen via Facebook en Instagram.