Coronaprotocol MHC Leusden

In de persconferentie van 26 november werd duidelijk dat met ingang van 28 november weer een aantal maatregelen aangepast wordt. Na 17.00 uur kan er niet meer gesport worden op binnen- en buitenlocaties en is onze vereniging gesloten. Daarnaast geldt dat in alle publieke binnenlocaties (waaronder clubhuizen) naast het verplichte CTB een mondkapje verplicht is bij verplaatsing. Dit geldt eveneens op buitenterrassen bij kantines. Dit protocol is herzien naar aanleiding van de nieuwe maatregelen.

Dat kunnen wij alleen samen met jullie!
We hebben op onze club maatregelen genomen die besmetting moeten voorkomen, maar die zijn alleen effectief als we die allemaal naleven. We doen dan ook een dringend beroep op jullie; houd je aan die afspraken! Aan coaches, managers en teamcaptains vragen we ook nadrukkelijk om toe te zien op de naleving van de regels op én buiten het veld.

De kern van het protocol
Alle maatregelen en afspraken die in verschillende situaties van toepassing zijn bij onze club vanaf 28 november 2021 kun je lezen in dit coronaprotocol van MHC Leusden:
  • De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder de regel om voor en na het sporten 1,5 meter afstand te houden (iedereen vanaf 13 jaar en ouder).
  • In geval van twijfel en/of klachten; laat je testen bij de GGD of doe een zelftest!
  • Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden en trainingen. Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn krijgen toegang tot de vereniging, denk aan coaches, scheidsrechters, en verenigingsfunctionarissen. Wij volgen daarin de richtlijnen vanuit de KNHB. In de blaashal is geen publiek toegestaan! Rijouders kunnen de wedstrijd volgen op het scherm in ons clubhuis.
  • Ons terras, de bar en de blaashal zijn geopend tot maximaal 17.00 uur en zijn, voor personen vanaf 18 jaar, alleen toegankelijk met een geldig Coronatoegangsbewijs. Dit geldt ook voor het betreden van de kleedkamers, toiletten en bestuurskamer.
  • Daarnaast is het op het terras en in ons clubhuis verplicht om bij verplaatsing een mondkapje te dragen.
  • Houd je aan de bekende basisregels, waaronder het regelmatig handen wassen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de coronabegeleiders/barmedewerkers of bestuursleden op!
De basisregels zijn en blijven het allerbelangrijkst!
  • Blijf thuis als jij of iemand in jouw huishouden/gezin (ook milde!) verkoudheidsklachten hebt en laat je zo snel mogelijk testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek het bezoek aan de club.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Vermijd drukte.
  • En vooral: gebruik je gezond verstand!

• Gebruik alleen je eigen materialen (shirts, stick, scheenbeschermers, bidon en bitje). Scheidsrechters; vergeet dus ook niet je eigen scheidsrechters fluitje mee te nemen!
  • Het is verboden om je neus te ledigen en/of te spugen op het veld.
  • Ballen worden alleen door de trainer aangeraakt, spelers raken de bal alleen met de stick aan. Ander trainingsmateriaal, zoals bijv. pionnen, wordt alleen door trainer aangeraakt.
  • Het wordt aangeraden om zo veel mogelijk een eigen, persoonlijk cornermasker te gebruiken. Is dit niet mogelijk, plaats dan achter het doel een desinfecterende alcohol spray waarmee de maskers ontsmet kunnen worden. Dit kan tijdens wedstrijden bijvoorbeeld een taak voor de wisselspelers zijn.
  • Het advies is een mondkapje te dragen als je met mensen uit een ander huishouden in de auto zit. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
We wensen je veel hockeyplezier!