Evenementen en activiteiten

MHC Leusden is een actieve club! Naast de trainingen en wedstrijden is er veel aandacht voor allerlei evenementen en activiteiten. Zoals bijvoorbeeld Winner’s Wonderland (de huldiging van al onze kampioenen), het Familietoernooi (de hele familie aan de hockey), de Schammerrally (een sponsorevenement), het Sinterklaasfeest, de Koningsspelen en het Schoolhockeytoernooi. En dat is nog maar een kleine greep uit het totaal!

In de agenda op deze site kun je zien welke evenementen en activiteiten binnenkort gaan plaatsvinden. Hieronder geven we je graag een impressie van wat er allemaal al hééft plaatsgevonden!

in seizoen 2018-2019...


12 juni: Volvo Jong Oranje Workshop 2019
Tijdens de supergeslaagde Volvo Jong Oranje Workshop op onze vereniging leerden ca. 150 (jongste) jeugdleden uit de D- en E-lijn van onze vereniging en een aantal van clubs uit de omgeving de tips en tricks van de spelers en speelsters van de Jong Oranjeselectie. Na een hartelijk welkom ging de jeugd aan de slag met 3 onderdelen: scoren, dribbelen en techniek. Daarna was er tijd voor een welverdiende lunch én om handtekeningen te verzamelen!
Bekijk voor een leuke terugblik dit filmpje op hockey.nl: Volop plezier tijdens leerzame Volvo Jong Oranje Workshop 2019!


10 juni: Familietoernooi
Elk jaar wordt op onze club het supergezellige familietoernooi georganiseerd. De winnaar van het ene seizoen is de organisator van het volgende seizoen en elk familietoernooi krijgt een eigen thema. Dit jaar was dat "Go see the movie!”. Ruim 130 leden, niet-leden, vrienden, familie, buren (iedereen is welkom en hockeyervaring is niet vereist) speelden wedstrijdjes in de meest bijzondere outfits. Sportiviteit, gezelligheid, filmmuziek, hotdogs, een filmquiz, hamburgers, Oscars, Shoot-outs, gestólen Oscars, geen onweer, veel zon en heel veel plezier maakten verder van dit evenement weer een groot succes!


14 april: Champagneontbijt voor onze vrijwilligers
Op onze vereniging zijn elk seizoen ca. 325 vrijwilligers actief. Vrijwilligers die ongelooflijk belangrijk zijn; zonder hun inzet kan de club niet bestaan! MHC Leusden wilde hen dan ook graag op een bijzondere manier bedanken voor hun enthousiasme en inzet en is gedaan met een champagneontbijt op zondagmorgen. Iedereen werd welkom geheten met een glas champagne, de tafels waren prachtig gedekt, er was een uitgebreid ontbijtbuffet met lekkere broodjes, roereieren en verse jus d’orange en gezellige achtergrondmuziek van salonorkest Clique Panique uit Leusden. Tijdens het ontbijt werd Els van Midden, onze keepersmanager, uitgeroepen tot Uitblinker van het jaar.


12 april: Koningsspelen
Ca. 400 leerlingen uit groep 4, 5 en 6 van alle basisscholen uit Leusden bezochten onze hockeyvelden voor een sportieve ochtend! De Koningsspelen werden officieel geopend door de burgemeester van Leusden, Gerlof Bouwmeester, waarna alle jonge sporters - o.l.v. de buurtsportcoaches i.s.m. MBO sportacademie Amersfoort de Bokkeduinen - slagbal, trefbal, tjoekbal, levend stratego, diamantroof, tikspel, voetbal en natuurlijk hockey speelden. Een prachtige, gezellige ochtend!


november t/m eind februari: zaalhockey
Wat ging het goed en wat was het leuk! Na een intensieve voorbereiding vond op 12 november 2018 de kick-off van het zaalhockeyseizoen plaats met een coach- en managersavond en startten eind november de trainingen in onze eigen blaashal, de Schammer Dome. Voor het eerst ook voor onze jeugdleden uit de E-lijn! De trainingen en wedstrijden hebben – naast veel plezier voor iedereen - geresulteerd in 5 jeugdkampioenen: JA1, MA4, JB3, MB1 en MB5!


9 februari: Sponsordiner
Traditiegetrouw organiseert onze sponsorcommissie jaarlijks een diner waarmee onze sponsoren, ereleden en bestuursleden bedankt worden voor hun bijdrage aan onze vereniging. In een tot een echt, sfeervol restaurant omgetoverd clubhuis werd aan zo’n 40 gasten een heerlijk diner voorgezet, verzorgd door Eetcafé Plan B, uitgeserveerd door de meiden van MB4 en voorzien van heerlijke wijn door onze eigen barcommissie. Passend bij het thema ‘Casino Las Vegas’ konden de gasten een gokje wagen met een spelletje Black Jack of Roulette bij de mannen van Full House, terwijl DJ Laurens Krook zorgde voor gezellige muziek en goochelaar Michel van Zeist voor beduusde gezichten….


28 november: Sinterklaasfeest
In november bezocht niemand minder dan Sinterklaas onze hockeyclub, dus dat betekende feest voor onze 1e en 2e-jaars F'jes! Tijdens een vrolijke middag werd deze spannende gebeurtenis uitbundig gevierd met spelletjes en knutselactiviteiten en een ontmoeting met de Sint!
Voor onze leden zijn de foto's beschikbaar gemaakt via LISA Team (Club > Documenten > Foto-albums).de hele maand oktober: Jumbo-plaatjesactie
Twee maanden hebben we fanatiek plaatjes gespaard bij Jumbo Wahle en Jumbo Van Wincoop uit Leusden. Plaatjes van teamgenoten, van onszelf, van andere clubleden en teamfoto’s, om die vervolgens in een prachtig, persoonlijk plakboek te bewaren! Een prachtig middel om een herinnering te creëren aan onze club, onze favoriete sport en een fijn team. Maar ook een prachtige manier om elkaar te leren kennen!


22 oktober: Schoolhockeytoernooi
Op 22 oktober mochten wij maar liefst ca. 30 teams met leerlingen van basisscholen uit Leusden en omgeving verwelkomen. De Buurtsportcoaches en MHC Leusden organiseerden toen voor het eerst samen het Schoolhockeytoernooi. Voorafgaand hieraan had al een groot aantal kinderen met de eigen klas een hockeyclinic gevolgd op onze velden. Afgaand op de reacties vonden zowel kinderen als trainers zowel clinics als toernooi een groot succes!5 oktober: ons verjaardagsfeest
In oktober 2018 bestond MHC Leusden 45 jaar. Een bijzondere mijlpaal. Een heel lustrumjaar is dit gevierd, met een knallend sluitstuk op 5 oktober, onze verjaardag! Iedereen was welkom: jong, oud, leden, oud-leden, ereleden, leden van verdienste, vrijwilligers, ouders van jeugdleden, managers, coaches... We hebben de dag afgesloten met een geweldig feest!
Op 19 oktober was er - speciaal voor de A/B-jeugd - bovendien nog een knalfeest in De Karsenboom in Amersfoort!

MHC Leusden 45 jaar
31 augustus - 1 september: 24 uur hockey
24 uur lang ging de ene wedstrijd over in de andere. 24 uur lang was het feest op de club. Voor jong en oud, hockeyers, vrijwilligers, ouders, partners, oudgedienden en aspirant-leden. Dit alles in het kader van het lustrumthema; Verbinden! 24 uur lang was het druk op het veld en langs de lijnen. Een bingo ieder uur, de band Geen Idee, DJ’s, een poffertjeskraam en een springkussen… zorgden voor vertier in en om het clubhuis. Wat een geweldig evenement. Wat een mooie herinneringen. Wat een bijzondere club.
Voor onze leden zijn de foto's beschikbaar gemaakt via LISA Team (Club > Documenten > Foto-albums).