Larensche Mixed Hockey Club JB5 - Jongens B3: 2 - 6

Gespeeld op: 26-9-2020

Wat een spannende wedstrijd tegen een op papier makkelijke tegenstander! We hadden een uitdaging omdat we geen wissels hadden en de vermoeidheid sloeg toe in het 3e kwartier. Laren kwam daarin binnen 5 minuten terug van 0-4 naar 2-4 en toen roken ze bloed. In het 4e kwartier stond onze organisatie weer op orde en toen beheersten wij weer het middenveld en door goed over te spelen hebben we de tegenstander weer 'stuk' gespeeld. 

Rein en Simon hebben het team mooi op sleeptouw genomen en het ritme van ons spel bepaald. Rein en Kevin vormden een prima blok als middenste middenvelders in het 4-4-2 systeem. De beide buitenste middenvelders, Chris en Guus, konden goed langs de flanken opstomen waardoor Sytse en Floris goed naar binnen konden knijpen in de voorhoede. 

Met Guus (topkeeper), Sebas als laatse man en Tace & Jasper als backs hebben we een solide verdedigingsblok dat heel goed vooruit verdedigt. Hierdoor kan Simon in een vrije rol vóór de verdediging excelleren in het verdelen van het spel en regelmatig opstomen naar voren (en zijn doelpuntje meepikken). 

Aandachtspunten

  • Strafcorner
    Met Rein als aangever hebben we een goede snelheid van de bal. We zijn nu echter nog te voorspelbaar omdat iedere bal naar Floris op de kop cirkel gaat, terwijl er meerdere slagmensen op de cirkel staan. De tegenstander heeft het hierdoor makkelijk omdat ze weten naar wie ze moeten uitlopen. Verras de tegenstander eens door juist de korte cirkelspeler aan te spelen. 
     
  • Makkelijke oplossing
    Over het algemeen gaat het steeds beter door de makkelijke oplossing te kiezen en het spel te verleggen via de guard en voor de simpele oplossing te gaan. Door simpel te spelen houd je de bal in de ploeg en leidt je geen balverlies waardoor de tegenstander gevaarlijk kan worden

Andere verslagen

Tegenstander Datum
M.H.C. LELYSTAD JB1
MMHC Voordaan JB4