Teamgenoot is positief getest na training of wedstrijd, wat nu?

17-1 Wat te doen als een teamgenoot positief test nadat je samen hebt getraind of een onderlinge wedstrijd hebt gespeeld?  

Voor de persoon met corona geldt natuurlijk: 
  • Ga in quarantaine, blijf dus thuis. 
Voor teamgenoten staat de volgende info op knhb.nl:       
  • Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als hockeyers tijdens een (oefen)wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als ‘overige niet nauwe contacten’. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden en trainingen. Maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden. Ze moeten thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! 
Als je elkaar ook buiten een training of wedstrijd gezien hebt 
De situatie kan natuurlijk anders zijn. Als teamgenoten elkaar buiten de training of wedstrijd om ook gezien hebben kan er wel sprake zijn van een ‘nauw contact’. Dat moet van geval tot geval bekeken worden. Een nauw contact van iemand met corona is een persoon die:    
  • binnen 24 uur;      
  • minimaal 15 minuten;
  • binnen 1,5 meter van iemand met corona was. 

 
 
17-1-2022 Algemeen nieuws