10 antwoorden n.a.v. peiling over collectieve aanschaf nieuw clubtenue

14-10 Nieuws
Het is fijn dat er zo’n groot draagvlak bestaat voor het voorstel om het nieuwe clubtenue collectief aan te schaffen voor € 30 per lid. In ca. 1 week hebben ruim 400 leden hun stem uitgebracht in de peiling en vanaf het eerste moment was en bleef de uitslag een verhouding van 95% vóór de deal en 5% tegen geven. Op basis hiervan zijn de voorbereidingen in gang gezet en gaat Daka haar voorraad inkopen. We bedanken alle stemmers voor hun deelname aan de peiling!

Een aantal leden heeft bij de peiling van de gelegenheid gebruik gemaakt om vragen te stellen. Die beantwoorden we hier nu graag zoveel mogelijk.

1) Kunnen de uittenues en sokken óók in de deal worden meegenomen?
Uitshirts worden geen onderdeel van de deal omdat deze niet voor iedereen verplicht zijn. Aan de sokken verandert qua kleurstelling niets, dus ook die zijn geen onderdeel van de deal. De sokken worden sinds 2012 doorontwikkeld, we zitten op dit moment in het 3e  model. Nieuwe uittenues en sokken kunnen straks gewoon bij Daka verkregen worden tegen de normale prijs.

2) Kan er ook méér dan 1 setje clubkleding per lid worden aangeschaft?
Het aanbod van € 30 voor een setje clubkleding geldt 1x per lid. Extra clubkleding kan straks gewoon bij Daka verkregen worden tegen de normale prijs.

3) Waar is die € 30 op gebaseerd? Heren-/dameskleding kost toch niet hetzelfde als kinderkleding?
De normale winkelprijs voor de heren en damesmaten XS t/m XXL is voor een shirt € 44,99 en voor een broek/rok € 44,99 (dus in totaal € 90). De normale winkelprijs voor de jongens en meisjesmaten 128-164 is voor een shirt € 39,99 en voor een broek/rokje € 39,99 (dus in totaal € 80). Dat is nu, bij het huidige clubtenue, ook zo. Bij de vaststelling van het aanbod van € 30 zijn we uitgegaan van een gemiddelde prijs. Voor iedereen geldt dus dezelfde prijs.

Sokken kosten in de winkel € 14,99. Standaard krijgen alle leden van MHC Leusden 15% korting op het clubtenue bij Daka, daar verandert verder niets aan.

4) Betalen de leden van de 1e lijnsselectieteams hetzelfde als andere leden?
Ja, ook de spelers van de 1e lijnsselectieteams betalen € 30. Voor hen wordt een aparte bestelling geplaatst omdat hun shirts voorzien moeten worden van een rugnummer. Deze shirts zullen in de teamtas komen en worden dus eigendom van de vereniging. Mocht een speler onverhoopt niet in een 1e lijnsteam blijven spelen, dan maken we daar op dat moment individueel een afspraak over.

5) Kunnen Funkeys, F’jes en trimmers van de deal gebruik maken?
Het collectieve aanbod is van toepassing op alle leden, dus ook op de Funkeys, F’jes en trimmers. Echter, voor hen geldt dat zij van het collectieve aanbod gebruik kúnnen maken; zij hoeven dat niet te doen, want alleen wedstrijdspelers zijn verplicht hun wedstrijden in officieel clubtenue te spelen.
Praktische informatie over hoe de Funkeys, F’jes en trimmers bij de collectieve deal kunnen aansluiten volgt t.z.t.

6) Geldt het collectieve aanbod ook voor keeperskleding?
Ja! De aanbieding is ook geldig voor een set keeperskleding. Ook deze zal qua kleurstelling weer zwart met oranje zijn, maar toch net weer even anders en moderner.

7) Hoe en wanneer gaat het passen van de kleding in z’n werk?
Om de hele club de kleding vooraf te laten passen is ondoenlijk. Daka gaat haar voorraad nu inkopen en baseert zich daarvoor op historische en leeftijdsgegevens uit onze ledenadministratie zodat deze zo goed mogelijk aansluit op de te verwachten afname. Zodra de voorraad binnen is (die in het 4e kwartaal van dit jaar wordt verwacht) informeren wij onze leden en kan iedereen gewoon naar de winkel in Amersfoort om de kleding te passen.
Hoe de praktische afhandeling dan in z’n werk gaat (ieder lid 1 gratis setje – want al betaald met de collectieve deal – en evt. andere artikelen wel afrekenen) laten we dan natuurlijk ook weten.

8) Wat te doen als je volgend seizoen niet meer bij MHC Leusden speelt?
De haalbaarheid van het collectieve aanbod is gebaseerd op het totale ledenaantal van onze vereniging. We kunnen dus niet leden uitsluiten van de deal; het is óf allemaal óf niet. Mocht je onverhoopt volgend seizoen geen lid meer zijn van onze vereniging, dan kun je je nieuwe clubkleding op de jaarlijkse tweedehands kledingmarkt weer verkopen. De praktijk leert dat een (vrijwel) nieuw setje gemakkelijk € 30 oplevert, dus daar hoef je geen verlies op te maken!

9) Adidas is niet de enige leverancier van hockeykleding en het is vervelend dat er al zo snel weer een nieuw clubtenue komt. Is er ook naar een andere leverancier dan Adidas gekeken?
Jazeker! Andere merken hebben de revue gepasseerd, maar bij een kledingcontract spelen meer factoren dan alleen het uiterlijk van het tenue, zoals sponsordeals, verkoopprijzen, kwaliteit, voorraad en kortingen. Dat totale pakket is voor onze vereniging bij Adidas het meest gunstig.

10) Waar wordt nou precies over gestemd op de ALV van 29 oktober?
Of we wel of niet een contract afsluiten met Adidas staat niet meer ter discussie; dat is een – reeds genomen – besluit van het bestuur. De stemming in de ALV betreft het voorstel om met alle leden in 1x van het collectieve aanbod gebruik te maken, dus om allemaal voor € 30 een setje nieuwe clubkleding aan te schaffen en de betaling daarvan tegelijk met de contributie-inning (3e termijn) te laten plaatsvinden. Dat wil het bestuur niet besluiten zonder goedkeuring van de leden.

Oproep!
Wij zijn al een jaar (….!) op zoek naar nieuwe leden voor de kledingcommissie! Heb je belangstelling hiervoor laat het dan snel weten! Want wat is een mooier en handiger moment om in te stappen dan nu?! Download de vacatureomschrijving hieronder!

14-10-2019 Nieuws van het bestuur Vacature leden Kledingcommissie.pdf