In the spotlight: Daniel Dieduksman

9-10 Nieuws
Om onze leden verder kennis te laten maken met onze hockeyclub, zetten we regelmatig een vrijwilliger/ ster achter de schermen in de schijnwerpers.  Deze keer: 

Daniel Dieduksman; coach, trainer, kluscommissie, ICT-commissie

Dit interview had ik eigenlijk in maart zullen doen, maar toen kwam…Corona. Maar van uitstel komt geen afstel: maandagavond op het terras van de hockeyclub had ik een leuk gesprek met Daniel. 

Nu ken ik Daniel al heel wat jaren, oud-teamgenoot van Kees in Vet B en ik weet dat hij een actieve vrijwilliger bij Leusden is. Hij is een top-vrijwilliger op alle fronten.  Daniel is in 1996 in Leusden komen wonen.  Zijn roots liggen in Hengelo (O), waar hij op 14- jarige leeftijd, dus in de B-jeugd, ging hockeyen bij de Hengelosche Mixed Hockey Club. Hij was 19 jaar toen hij daar coach/ trainer werd. Vanuit de hockeyclub Hengelo kreeg hij de kans om de trainerscursus van Wim van Heumen te gaan volgen. Daar leerde hij hoe je zelf de trainingsoefeningen samenstelt. Dat is nu wel anders, je kunt nu alles wel op de site vinden. Hij heeft er veel van geleerd en zijn enthousiasme is er nog steeds.  

Toen Daniel, met Monique en de kinderen in 1996 naar Leusden kwam, is hij bij MHC Leusden komen spelen, van de senioren naar de semi-veteranen, daarna naar Veteranen B en sinds 2013 in Veteranen C. Hij is nu al 3 jaar coach/ trainer van JB2, waar zoon Mats in speelt en op zondag is hij altijd bij dochter Sam in Jong senioren D4, waar hij ook trainer/coach van is. De jaren daarvoor was dit nog zijn MA2. De behaalde resultaten zijn jaloersmakend: vaak (herfst)- of kampioen geweest. Ook in de zaal begeleidt hij deze teams.

Maar dat is nog lang niet alles wat hij voor de hockeyclub doet. Voordat hij begon met het trainen en coachen, heeft hij in de jeugdcommissie gezeten. Daniel was ook bij de organisatie van de eerste twee edities van de Schammer Rally, een succesformule van de sponsorcommissie waar Daniel toen ook deel uit maakte. 

Sinds de hockeyclub verhuisd is naar de locatie in de Schammer met het prachtige clubhuis zit Daniel bij de kluscommissie. Toen nog met Rien Akkermans, ook Hans van de Sloot is destijds bij dit klusclubje gegaan. En we weten: we kunnen niet meer zonder!! Iedere vrijdag zijn er enthousiaste mensen bezig met het onderhoud van de accommodatie, in en rond het clubhuis én op en rond de velden. Zo vertelt Daniel dat hij elke vrijdag een rondje loopt langs de doelen. Waar nodig hangt hij de netten goed, draait een schroef vast of repareert een plank. De commissie loopt eigenlijk alles na: de tafels en stoelen, de banken, de keuken en de kleedkamers, het hele clubhuis.  

Wat Daniel nog meer regelt: het hele ICT-infrastructuurgebeuren, zoals de technische ondersteuning van de videocamera’s die bij de velden hangen. De opnames worden gebruikt om wedstrijden te analyseren, zodat de spelers zien wat en hoe zij in het veld hockeyen en kunnen verbeteren. En dan natuurlijk ook de beamer, TV schermen… eigenlijk alles wat met ICT te maken heeft. Hij zit dan ook in de ICT-commissie, samen met Frans Tempel, de huidige penningmeester. Het is zijn vakgebied. Daniel heeft computertechniek gestudeerd in Enschede en daarna nog de HBO-opleiding medische techniek. 

Ik vind het ongelofelijk veel en veelzijdig wat Daniel voor de MHC Leusden doet en vraag hem dan ook wat hem zo enthousiast houdt. "Het samen doen en het resultaat wat ermee behaald wordt, dat geeft ontspanning”. En daar kan ik het zeker mee eens zijn! 

Het is heel fijn en de club is hem natuurlijk ook heel dankbaar; Ik vraag hem of er wel een opvolger voor hem te vinden is. Ik vermoed dat het voor de ICT-werkzaamheden wellicht wel lastig zou kunnen zijn. Daniel: "het moet verstand hebben van Routing en Switchen om verstoringen te kunnen achterhalen”. En dan heeft Daniel ook nog zitting in de commissie ‘de Club van 100’. Never a dull moment zou je zeggen… 

Ergens tijdens het interview hoorde ik Daniel zeggen:  "Voor je 50ste zorgt het lichaam voor jou, na je 50e zorg jij voor je lichaam”. En zo is het!  Als je het leuk vindt om actief vrijwilligerswerk te doen, word je er blij van en dat is goed voor de mens!!Daniel dank voor dit leuke interview, nog een fijne hockeytijd bij MHC Leusden.

Mieke van Hassel | oktober 2020 

Wil je ook meehelpen bij het vele vrijwilligerswerk, mail dan naar [email protected]
 
9-10-2020 Algemeen nieuws