Hockeyweetjes

Geen team beschikbaar, en dan?

• Optie 1: Invallers regelen (volgens de regels speelgerechtigdheid)
  • Optie 2: Wedstrijd verplaatsen
    • Eerder mag altijd
    • Districtscompetitie: wedstrijd spelen in de week na de vastgestelde wedstrijd                                                   vóór de volgende wedstrijdronde.
    • Geen toestemming = vooruit spelen of op de oorspronkelijke datum zelf.
  • Optie 3: Wedstrijd afgelasten
    • Geen team = niet opkomen en als zodanig behandeld
    • Alleen wedstrijdsecretarissen kunnen een wedstrijd afgelasten
    • Een niet gespeeld wedstrijd wordt ALTIJD alsnog gespeeld

Afgelastingen

• De wedstrijd die zijn afgelast worden in beginsel verplaatst naar de eerstvolgende inhaaldatum op het dataschema van district MN.
  • Teams dienen altijd hun wedstrijdsecretaris te informeren wanneer een wedstrijd niet gespeeld is/wordt (zij kunnen niet zelf besluiten een wedstrijd af te gelasten
  • Een niet gespeeld wedstrijd wordt ALTIJD alsnog gespeeld.
Speelgerechtigdheid
  • Wanneer er bij een speler een uitroepteken op het DWF verschijnt is deze speler niet op de juiste manier geregistreerd bij de vereniging (lees: geen lid) en mag deze speler dus niet spelen
  • Géén uitroeptekens op DWF betekent niet automatisch dat alle spelers speelgerechtigd zijn (er wordt geen automatische controle gedaan op alle speelgerechtigdheidsregels)
  • Trimleden zijn niet speelgerechtigd voor competitiewedstrijden van Senioren of Veteranen teams
Wijziging hoger lenen bij elf of minder spelers
  • Invallers lenen uit een hoger spelend team (maximaal 1 klasse hoger) mag als het eigen team 11 of minder aan de wedstrijd deelnemende spelers# over heeft
  • Hieronder wordt verstaan: aantal eigen spelers + spelers die ingeleend worden/kunnen worden uit een voor hun lager of op gelijk niveau spelend team.
Inlenen keepers

Een team leent in principe een keeper uit een op gelijk niveau of lager spelend team. Lukt dit niet, dan mag er geleend worden uit een hoger team:
  • 1klasse en hoger: lenen uit een team dat max. 1 klasse hoger speelt
  • 2klasse en lager: lenen uit een team dat max. 2 klassen hoger speelt
  • Indien er een keeper wordt geleend uit een lagere leeftijdscategorie, mag hetverschil maximaal 2 klassen zijn ongeacht de leeftijd van de keeper (er komt dusniet nog een extra klasse bij)
  • Voor keepers is het aantal eigen spelers (zoals vermeld onder uitgangspunteninvallen bij een lager spelend team) niet van toepassing! NB. Het gaat in deze regeling om vaste keepers.
DWF

• Aanvoerder/manager vinkt ruim vóór de wedstrijd de namen van de spelers aan en voegt eventueel invallers toe.
  • Na de wedstrijd samen met de scheidsrechters en tegenstander het DWF invullen en afronden (Opmerkingen m.b.t. uitslagen die niet correct zijn, worden alleen opgepakt wanneer beide verenigingen een melding maken)
  • Niet juist invullen DWF: boete, 3 PIM, wedstrijd overspelen
Belangrijk: Rond altijd het DWF af. Ook als je niet eens ben met uitslag of iets dergelijk. Gebruik opmerkingsveld om aan te geven wat niet klopt en stuur eventueel nog een mail naar de wedstrijdsecretaris.

Opmerking: Bij wijzigingen in het DWF door scheidsrechters krijgen de teams een melding. Hierna moeten de aanvoerders of coaches weer akkoord geven en dus opnieuw het DWF afronden.