Spelregelopfrisavond op 11 september!
Heb je je tijdens het EK wel eens afgevraagd waarom er nu weer gefloten wordt? Of vaak meegemaakt dat je de enige bent die opspringt langs de lijn bij sommige beslissingen van de scheidsrechter? Wil je gewoon even weten hoe het ook alweer allemaal zit? Of wat er gewijzigd is dit seizoen?

Kom dan naar de spelregelopfrisavond op 11 september om 20:00 uur!

Tijdens deze avond, verzorgd door de arbitragecommissie, komen in ongeveer anderhalf uur deze onderwerpen voorbij:

De belangrijkste hockey spelregels. Een shootje kennen we allemaal. Maar wat is indirect afhouden? Wanneer is er sprake van gevaarlijk spel? En hoe werkt die 5 meter afstand regel nou precies? Wil je gewoon een samenvatting van hoe het zit? Volg dan dit onderdeel.

Wat is er de laatste tijd veranderd? We doen al een tijdje niet meer aan buitenspel. Maar ook meer recent zijn er een paar dingen veranderd. Heb je al een tijdje niet meer gefloten? Dan is dit onderdeel met name voor jou interessant.

Hoe pak je als scheidsrechter een wedstrijd aan? En dan ken je de regels en sta je op het veld, met een fluit. Je komt erachter dat het toepassen van die regels op een duidelijke en consequente manier toch een heel ander verhaal is. Je staat op het punt je fluit weg te gooien en je hebt spijt dat je het laatste onderdeel bij de opfris avond niet hebt gevolgd. Laat het niet zover komen! In deze laatste sessie geven we een inkijk in de manier waarop onze CS+ scheidsrechters een wedstrijd aanpakken. Hoe bereid je een wedstrijd voor? Hoe hou je controle, op welke manier werk je samen en waar sta je op het veld. Allemaal zaken die het fluiten niet alleen vereenvoudigen, maar ook leuker maken.

Tussendoor is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Deze avond meemaken? Goed idee! Geef je op via [email protected]. De avond begint om 20:00 en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Graag tot binnenkort!

Reageren op het nieuws?
reactie