Veldtekort: we moeten het samen oplossen...!
Zoals je wellicht weet heeft de aanleg van de nieuwe mat op ons hoofdveld vertraging opgelopen. Dat is ontzettend lastig voor al onze trainingen, oefenwedstrijden, toernooien en evenementen. De wedstrijdsecretarissen hebben inmiddels veel energie gestoken in het verplaatsen van (bijna) alle wedstrijden die in de komende periode op het waterveld zouden plaatsvinden, maar met detrainingen is het een ander, en eigenlijk nog lastiger verhaal....

Het trainingsschema voor seizoen 2018-2019 is nog niet eens helemaal klaar, maar wordt natuurlijk wel gebaseerd op een beschikbaarheid van 4 velden. Het is onmogelijk om dat trainingsschema per direct voor de komende periode om te vormen naar een tijdelijk schema op basis van 3 velden.
Daar komt nog bij dat velen graag een extra training of een oefenwedstrijd zouden willen inplannen voordat de veldcompetitie begint.

We doen hiervoor een beroep op de flexibiliteit, creativiteit en inschikkelijkheid van onze leden en vragen jullie – en met name de trainers/coaches – om zelf, in onderling overleg en in overleg met Martijn, Tamara, Luc en de lijncoördinatoren, tot oplossingen te komen. Daarbij denken we aan bijv. samen een veld delen voor een training of een 2e training afstaan ten gunste van de enige training van een ander team.

We realiseren ons heel goed dat dit onhandig en onwenselijk is, maar jullie zullen ook begrijpen dat we geen ijzer met handen kunnen breken. En we weten zeker dat MHCL’ers dit met elkaar kunnen fixen!

Hoe lang gaat dit allemaal nog duren?

Er wordt met man en macht geprobeerd door bestuur, gemeente en aannemer, om het proces met het hoofdveld te versnellen. Zo zal in het weekend van de 24-uurs hockeymarathon worden doorgewerkt aan het leggen van de nieuwe e-layer (de onderlaag die onverwacht vervangen moest worden) zodat de nieuwe mat daar zo snel mogelijk op kan. Daarna moet deze gekeurd worden voordat erop gespeeld mag worden.

We willen geen concrete einddatum noemen om teleurstellingen te voorkomen maar gaan er vanuit dat met het hele proces nog ca. 3 weken gemoeid zullen zijn. En we informeren jullie natuurlijk direct zodra we een concrete datum hebben waarop alles weer ‘normaal’ wordt!

Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie medewerking!

Gertjan, Frans, Marjan, Pieter en Sandra

bestuur MHC Leusden

PS. Het is NIET toegestaan op het hoofdveld te lopen voordat het officieel en definitief is goedgekeurd!