Gelezen @Hockeykrant: "Jubilerend MHC Leusden met nieuwe kernwaarden richting toekomst"
Lees het interview met onze clubvoorzitter in de net verschenen Hockeykrant Utrecht/Amersfoort! Je vindt een gratis exemplaar van de krant in het clubhuis.

"Jubilerend MHC Leusden met nieuwe kernwaarden richting toekomst"

MHC Leusden viert dit jaar haar negende lustrum en bestaat 45 jaar. De hockeyvereniging heeft als thema gekozen voor ‘verbinden’ en heeft tevens nieuwe kernwaarden geïntroduceerd. Deze kernwaarden passen bij het MHC Leusden van de toekomst. "We willen het product hockey - voor alle doelgroepen - optimaal aanbieden aan onze leden,” aldus voorzitter Gertjan van de Groep.

Met onder andere het NOC*NSF, de KNHB, sponsor Rabobank en een groep betrokken leden belegde MHC Leusden diverse sessies om te sparren over een strategie richting 2022. Als eerste uitkomst hiervan konden begin dit jaar vier nieuwe kernwaarden worden gepresenteerd aan de leden. De kernwaarden; plezier, betrokkenheid, persoonlijke ontwikkeling en veiligheid geven de vereniging sturing in de komende jaren.

Professionaliseringsslag

"Het gaat heel goed met onze vereniging,” vertelt Van de Groep. "Sinds de verhuizing naar een nieuwe locatie, zo`n negen jaar geleden, zijn we als club ongelooflijk gegroeid op alle fronten. Dan is het belangrijk dat we een professionaliseringsslag maken en blijven anticiperen op de vraag van onze leden.”

"We hebben -nadat we de kernwaarden hebben vastgesteld- een ledentevredenheidenquête gehouden en inmiddels reactie van honderden respondenten ontvangen,” vervolgt de voorzitter. "Die gaan we in de komende tijd uitwerken en verwerken in een plan. Voor ons als bestuur is het belangrijk dat we weten wat er speelt binnen de vereniging.”

Verbinden

MHC Leusden is volgens Van de Groep ondanks de enorme groei altijd een familieclub gebleven. Het lustrumthema ‘verbinden’ past precies bij hoe MHC Leusden wil zijn. Vanwege het lustrum werden afgelopen maanden vele bijzondere evenementen georganiseerd. "We hebben in het kader van ons lustrumjaar onder meer een speciale middag voor mantelzorgers georganiseerd. Dat werd fantastisch ontvangen door de gemeente en zeker ook door de deelnemers.”

MHC Leusden is initiatiefrijk en bruist van de energie. "Ons doel is om hockey zo optimaal mogelijk te faciliteren in het dorp Leusden. We kampen al jaren met een capaciteitstekort in de zaal, waardoor kinderen slechts drie keer per winter konden trainen. We hebben het initiatief genomen om een grote opblaashal op te zetten zodat we de leden ook in de winter kunnen laten hockeyen. Als ik zie hoe we dat met onze vrijwilligers voor elkaar hebben gekregen en ook met tegenslagen als gevolg van harde storm positief zijn gebleven, ben ik daar met recht trots op.”

Delen is kracht

Van de Groep gaat graag de samenwerking aan met de overige sportverenigingen in de gemeente. "We willen verbinden en hopen dat gezamenlijk met andere sportverenigingen te doen. Delen is kracht. We moeten kinderen aan het sporten krijgen, dat is ons gezamenlijke belang en natuurlijk hoop ik dat ze dan uiteindelijk voor het hockey bij MHC Leusden kiezen. We zijn in 2022 tevreden wanneer we de antwoorden van onze enquête op een juiste manier hebben verwerkt, voldoen aan de behoeftes van onze leden en het product hockey in diverse vormen op een passende wijze kunnen aanbieden aan onze leden.”

Kader 1
Jubileumshawl duikt overal op

MHC Leusden viert dit jaar het 45-jarige jubileum en dat heeft men in Leusden, maar ook ver daarbuiten kunnen merken. De lustrumcommissie heeft een speciale MHC Leusden-lustrumshawl laten maken. Het collector’s item wordt gretig verkocht en is al in heel veel verschillende werelddelen gesignaleerd.

"We hebben een foto van iemand op Curaçao, bij de Olympische Spelen in Pyeongchang was de shawl te zien, maar ook in een stemhokje tijdens de gemeenteraadsverkiezingen,” lacht verenigingsvoorzitter Gertjan van de Groep. "Vele foto’s van de shawl worden ingestuurd,”

"Het doet me ontzettend veel plezier en laat zien dat onze vereniging leeft. Van veel mensen uit het dorp of bij andere sportverenigingen horen we vaak dat er een bijzondere sfeer heerst bij onze club. Mensen willen MHC Leusden meemaken en dat is een fijne constatering.”

Kader 2
Woensdag 23 mei: discussieavond sport in Leusden

Op initiatief van voorzitter Gertjan van de Groep is eerder dit jaar een debat georganiseerd rondom de gemeenteraadsverkiezingen met als thema ‘Sport in Leusden’. De avond werd samen met diverse sportverenigingen gehouden. MHC Leusden erkent het maatschappelijke belang van sport en heeft daarom een tweede bijeenkomst gepland. Het clubhuis van de hockeyvereniging is op woensdag 23 mei het decor voor een inspirerend debat om van elkaar te leren. Hier is ook de gemeente bij. Samen met andere sportverenigingen zal geluisterd worden naar onder andere een presentatie van voormalig topschaatser Carl Verheijen.

Bijlage: artikel @Hockeykrant - Jubilerend Leusden wil vooruit.JPG