Agenda
Agenda
Schoolhockeytoernooi
Datum: ma 22   09:00 - 18:00
Locatie: Geen locatie ingevoerd.
Memo: Vind jij het leuk om samen met je klasgenootjes en schoolvriendjes deel te nemen aan het eerste Schoolhockeytoernooi van Leusden?! Laat je dan door jouw school nu samen, als team, aanmelden! Je hoeft geen hockeyervaring te hebben (maar dat mag wel natuurlijk) en hebt ook geen speciale spullen nodig, want wij regelen de uni-hockeysticks waarmee je gaat spelen! Met uni-hockeysticks is het spel veiliger voor onervaren spelers dan met ‘echte’ hockeysticks.

Het Schoolhockeytoernooi wordt dit jaar voor het eerst door MHC Leusden, in samenwerking met de BuurtSportCoaches, georganiseerd. Het programma ziet er als volgt uit:
Voor kinderen uit de groepen 3 en 4:
Op maandagochtend, 22 oktober, van 10.00 tot 11.30 uur is er voor de kinderen van groep 3 en 4 een hockeycircuit bestaande uit verschillende hockeyspellen. Kennismaken met de hockeysport en hockeyplezier staat centraal. Ieder team moet worden begeleid door een volwassene.
Mee doen? De school kan een team/groepje – van niet minder dan 5 en niet meer dan 8 kinderen - aanmelden onderstaande link.

Voor kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8:
Op maandagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur wordt er in toernooivorm gehockeyd. Ook hier staat plezier, sportiviteit en samenwerken centraal, maar uiteraard valt er een prijs te winnen! We spelen 8 tegen 8 met aangepaste spelregels. Exacte tijden worden t.z.t. gecommuniceerd, dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Jongens en meisjes spelen gewoon samen in een team. Ieder team moet worden begeleid door een volwassene.
Mee doen? De school kan een team/groepje – van niet minder dan 8 en niet meer dan 12 kinderen - aanmelden via onderstaande link.
SCHRIJF JE HIER IN   en doe dat vóór woensdag 10 oktober!
LET OP: Aanmelding kan alleen gedaan worden door (de sportcommissie van) de basisschool!
Wij zullen op dinsdag 16 oktober alle nodige informatie digitaal verstrekken aan het opgegeven mailadres en aan de deelnemende scholen. Net als bij ieder ander toernooi spelen de kinderen in de t-shirts van de school.
Uni-hockey – wat is dat eigenlijk?
Het uni-hockey dat we gaan spelen wijkt af van het ‘gewone’ hockey en is daardoor geschikter en veiliger voor onervaren spelers. Maar niet minder leuk! De belangrijkste regels van uni-hockey zijn:
Het spel wordt gespeeld op een kwart veld Het doel staat in het speelveld Het stickblad van de stick mag niet hoger dan de heup De bal mag met de voet gestopt worden maar niet gespeeld worden met de voet Er mag achter het doel langs gespeeld worden Wanneer de bal buiten het speelveld geraakt mag het team dat de bal niet als laatste aan heeft geraakt , de bal uit nemen op de plek waar de bal het speelveld heeft verlaten. Uni-hockeysticks zijn minder hard dan gewone hockeysticks. En ook de bal waarmee gespeeld wordt is kleiner en lichter dan een gewone hockeybal. Hierdoor is het spel veiliger voor onervaren spelers.
Wij hopen jullie op maandag 22 oktober te mogen verwelkomen op ons sportpark. Samen maken we er een geweldig hockeyfeest van!!
Met sportieve hockeygroet, MHC Leusden

Hele agenda