hockey_zojeco

Zondag Jeugd Competitie (zojeco)

Sinds twee jaar neemt MHCL ook deel aan de Zondag Jeugd Competitie. net als veel andere verengingen binnen district Midden-Nederland,  Een competitie voor meisjes van 6-12 jaar, die op de zondagochtend, in een door de KNHB georganiseerde competitie hun wedstrijden gaan spelen ?De zondagochtendcompetitie wordt gezien als een aparte doelgroep. Er wordt gespeeld in toernooi vorm. Eén leeftijdscategorie van de verschillende clubs speelt op één locatie onderlinge wedstrijden  ?De kinderen die deelnemen aan de zondagochtendcompetitie krijgen dezelfde trainingen als de kinderen die op zaterdag spelen.

Dit jaar is er een E6-team, een E8-team en een D-team. Bij de M6E1 en bij de MD zijn er beide nog enkele plaatsen vrij.  In het seizoen 2017-2018 is er ruimte voor nieuwe teams voor meisjes uit groep 5, 6, 7 en 8 welke door de wachtlijst niet geplaatst kunnen worden in een zaterdag team. De deelnemende kinderen komen op de wachtlijst voor de zaterdag te staan, en krijgen daarbij een extra 'wachtlijst-punt' voor deelname aan de zaterdag competitie.

Van de ouders  van de ZoJeCo jeugdleden verwachten we een actieve rol in de ondersteuning van de Zondag jeugd competitie. De volgende taken moeten door de ouders worden gedaan worden: begeleiden of fluiten van wedstrijden, bezetten van de  wedstrijdtafel en bar, coachen en managen van het team.