Algemeen/nieuws 
Trimhockey is een leuke manier om te sporten in teamverband. Met de vrijheid van opkomst bij trainen en af en toe een wedstrijd. Zonder de wekelijkse verplichting van een competitie. Trimhockey bij de MHCL biedt niet alleen de mogelijkheid van wekelijkse hockey. Aanvullend is er voor de liefhebbers ook nog af en toe een onderlinge wedstrijd tegen een team van een andere club, een onderling partijtje op zondagochtend of een trimhockeytoernooi. 

Het hele hockey seizoen is er iedere maandagavond en donderdagavond van 20:30-22:00. 

De Trimhockeyers zijn een gemengde dames heren groep, met een sterk uiteenlopende leeftijd, hockey niveau en fysieke gesteldheid. Vaak zijn het ouders van kinderen die reeds lid zijn van de vereniging, maar ook oud spelers die graag af en toe een balletje willen slaan. Een enkele trimmer stapt over naar een competitie team. Naast het (leren) hockeyen zijn er nog vele andere redenen om mee te doen met trimhockey: beter begrijpen van het spel van de kinderen, ontspannen en actief bezig zijn, goed voor de conditie en sociale contacten.
Trimhockey op de MHC Leusden 
Trimhockey doe je bij de MHC Leusden op een "eigen” avond in de week. Hiervoor hebben wij de maandag- en donderdagavond beschikbaar. De avond trainingen starten om 20.30 en duren tot 22.00 uur, daarna wordt er nog even afgekoeld aan de bar. We starten de training met een warming up of wat conditieoefeningen, daarna is er aandacht voor tactiek en balvaardigheid, afsluitend spelen we onderling een partijtje. De training gaat in principe het hele seizoen door (behalve 6 weken in de zomer schoolvakanties en een aantal weken in winterstop). In de (school)vakantie perioden en aan het einde van het seizoen kan het zijn dat er geen of minder trainers aanwezig zijn en de groep zelf wat organiseert of een onderlinge wedstrijd speelt. Elk jaar organiseren we in januari ons eigen "Happy” toernooi. Het is ook de bedoeling dat er af en toe op zondag onderlinge partijtjes worden gespeeld mits hier voldoende animo voor is. Onder de knop "nieuws" staat de laatste informatie over afgelastingen, toernooien, etc. 

Interesse? 
Indien je belangstelling hebt voor Trimhockey, kun je contact opnemen met de Trimhockey Coördinator , waarna gekeken wordt of er ruimte is in een van de groepen. Wij streven er naar om binnen 1 week op je mail te reageren. 

In verband met de organisatie en het overzicht hebben we liever niet dat je onaangekondigd op de training verschijnt. 

Kleding en uitrusting 
Tijdens het Trimhockey draag je natuurlijk gemakkelijk zittende sportkleding en stevige schoenen met stroeve zolen (bij voorkeur kunstgras schoenen met nopjes). Verder is het dragen van scheenbeschermers verplicht en wordt het dragen van een "bitje” voor het beschermen van het bovengebit aangeraden. 

Contributies 
Jaarlijks worden de contributiebedragen vastgesteld in de Algemene Leden Vergadering. De contributie wordt in principe geïnd in drie termijnen door middel van automatische incasso.

Trimhockeyregels 
Met Trimhockey zijn de gewone spelregels van de hockeybond (KNHB) van toepassing. De enige uitzondering is dat we gemixt spelen, met 5 mannen en vrouwen en de bal in het veld niet boven de knie mag komen. Bij toernooien en onderlinge wedstrijden kan er wel eens een kleine aanvulling zijn. Bijvoorbeeld dat een damesdoelpunt welke dubbel telt. Dan gaan de dames in de spits natuurlijk! Kortom KNHB regels met een kleine aan passing. Op een andere pagina vind je een verkorte versie van de KNHB regels en de uitzonderingen voor trimhockey. 

Trimhockey volgens de KNHB 
Trimhockey is een interessante vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Het is met name bestemd voor volwassenen vanaf 30 jaar die vaak al één of meerdere gezinsleden hebben die actief zijn in de sport. Deze mensen vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren en zo meer betrokken te raken bij het spel van hun gezinsleden. Daarnaast is het goed voor de conditie en prettig om actief bezig te zijn in teamverband. 
Een Trimhockey team kan een dames-, heren- of gemixed team zijn. Het niveau hangt onder andere af van de leeftijd, fysieke gesteldheid e.d. Daarom vraagt het begeleiden van een groep Trimhockeyers vakdeskundigheid om zo aan de verschillende behoefte van de teamleden te kunnen voldoen. 
Trimhockeyers zijn ook voor het verenigingsleven van belang. Zij kunnen de binnen vereniging een bestuurlijke functie vervullen, een jeugdteam coachen en/of begeleiden, bardienst draaien e.d. Trimhockey wordt op steeds meer verenigingen geïntroduceerd en ook de belangstelling voor de Trimhockeytoernooien neemt toe. 

De trainingen zijn alleen voor (betalende) trimhockeyleden. Het is niet de bedoeling dat spelers uit competitie teams deelnemen aan de trainingen!