Toelating en wachtlijst 
Anno 2017 is MHC Leusden een club van ruim 1.200 leden. 

Op zondag is er voor de senioren nog voldoende ruimte voor complete nieuwe teams. Individuele aanmelding van senioren is afhankelijk van ruimte in de bestaande teams. Bij de veteranen zijn op dit moment ook nog voldoende mogelijkheden. 

In de jongste leeftijdscategorie (6 jaar) en Funky Hockey (4 en 5 jaar), is er op dit moment nog plaats voor meisjes en zeker voor jongens. In de overige leeftijdscategorien is er jongens plaats, voor meisjes kan het zijn dat ze op de wachtlijst worden geplaatst bij aanmelding gedurende het seizoen.

Op zondag is er voor meisjes  nog voldoende ruimte voor complete nieuwe teams. 


Plaatsing op de wachtlijst voor seizoen 2017-2018 is pas mogelijk voor een 4 jarige (geboren voor 01-10-2013).

Kinderen die hebben deelgenomen aan funkey hockey stromen automatisch door naar het jongste jeugd lidmaatschap.Voor seizoen 2017-2018 is er voor meisjes nog plaats in de eerste jaar F categorie. Voor de jongens is er voldoende plaats. Op de wachtlijst plaatsen voor funkey hockey is pas mogelijk wanneer de 4 jarige leeftijd is bereikt en de funkey hockey groep vol is.. 

Kandidaat-leden die niet als lid aangemeld kunnen worden, hebben de mogelijkheid om zich op de wachtlijst te laten plaatsen ([email protected]).  

In de zomermaanden zal bij mogelijkheid van plaatsing, het toewijzen van lidmaatschap plaatsvinden. Uiterlijk eind juni ontvangt men informatie van de ledenadministratie over de uitkomst van de voorlopige toewijzing van lidmaatschap. Voor diegenen die dan geen toewijzing als lid ontvangen, bestaat de kans dat bij de definitieve uitkomst eind augustus mogelijk nog een plaats beschikbaar komt (pas dan heeft de ledenadministratie een volledig overzicht van in- en uitschrijvingen van huidige leden en de beschikbaarheid in teams). Over de uitkomst van de (voorlopige) toewijzing als lid kan niet worden gecorrespondeerd.  

Kandidaat-leden op de wachtlijst welke een aanbod voor lidmaatschap weigeren, krijgen de eerste keer wanneer zij geen gebruik maken van het aanbod om lid te worden 1 punt in mindering gebracht, wanneer zij een 2e keer geen gebruik maken van het aanbod om lid te worden wordt het kandidaat-lid van de wachtlijst verwijderd. De ledenadministratie kan in bijzondere situaties hier een uitzondering op maken. 

De volgorde op de wachtlijst wordt op navolgende wijze vastgesteld: 
1. Kandidaat-leden van wie al de vader en/of de moeder lid is van de club krijgen 2 voorrangspunten;
2. Kandidaat-leden van wie al een broer en/of zus lid is van de club krijgen 1 voorrangspunt;
3. Kandidaat-leden die woonachtig zijn in de gemeente Leusden krijgen 1 voorrangspunt;
4. Kandidaat-leden die oud lid zijn krijgen 1 voorrangspunt;
5. Kandidaat-leden die eind augustus niet geplaatst kunnen worden in een team krijgen 1 voorrangspunt.
6. Kinderen die deelnemen aan de zojeco competitie krijgen een extra voorrangspunt voor de zaterdag.
7. Kandidaat-leden die woonachtig zijn in de nieuwbouwwijk Randenbroek Zuid, of woonachtig zijn op de Schuilenburgerweg, Verdiweg, Nabuccostraat, Otellopad, Figaropad, Toscastraat, Bohemepad, Rigolettostraat, Traviatastraat, Aidastraat ,krijgen 1 voorrangspunt.